Fa'atonuga ole asiasiga ole Drone, poloketi ma mana'oga fa'apitoa

I tausaga talu ai nei, o le gaosiga o drones ua susulu ma le mafai ona taofia. Ua valoia e le kamupani suʻesuʻe Goldman Sachs o le maketi drone o le a maua le avanoa e ausia ai le US $ 100 piliona i le 2020.

1

01 Fa'atonuga ole asiasiga ole Drone

I le taimi nei, e sili atu nai lo le 300 iunite o loʻo faʻaaogaina i totonu o loʻu atunuu, e aofia ai le 160 pisinisi tetele, lea na fausia ai se R&D atoatoa, gaosiga, faʻatau ma auaunaga. Ina ia mafai ona faʻatonutonuina le alamanuia drone civilian, ua faasolosolo malie ona faʻaleleia e le atunuʻu tulaga manaʻomia o le atunuʻu.

UAV electromagnetic compatibility inspection standards

GB / 17626-2006 tulaga faʻasologa o fesoʻotaʻiga eletise;

GB/9254-2008 tapula'a fa'avevesi leitio ma metotia fua mo meafaigaluega fa'atekonolosi fa'amatalaga;

GB/T17618-2015 Fa'amatalaga meafaigaluega fa'atekonolosi tapula'a puipuiga ma metotia fua.

Fa'atonuga ole su'esu'ega o fa'amatalaga ole Drone

GB/T 20271-2016 Fa'amatalaga fa'atekonolosi fa'atekonolosi fa'aupuga fa'apitoa mo fa'amatalaga;

YD/T 2407-2013 Mana'oga fa'atekinisi mo le saogalemu o mea e mafai ona fa'aogaina telefoni feavea'i;

QJ 20007-2011 Faʻamatalaga lautele mo faʻasalalauga satelite ma faʻaogaina meafaigaluega e maua ai.

Fa'atonuga ole asiasiga ole saogalemu ole Drone

GB 16796-2009 Manaoga mo le saogalemu ma metotia suʻega mo meafaigaluega faʻamalo saogalemu.

02 UAV asiasiga mea ma manaoga fa'apitoa

Ole su'esu'ega ole Drone e maualuga mana'oga fa'apitoa. O mea nei o mea autu ma manaʻoga faʻapitoa mo le asiasiga drone:

Su'esu'ega o le va'alele

O le suʻesuʻeina o taʻaloga vaʻavaʻa e aofia ai le maualuga o le vaalele, maualuga le tumau o le taimi, vaʻavaʻa vaʻavaʻa, maualuga maualuga o le saoasaoa o le vaʻalele, saʻo saʻo o le auala, mamao mamao mamao, faʻafefe o le matagi, maualuga le saoasaoa o le aʻe, ma isi.

Su'esu'ega maualuga o le saoasaoa o vaalele

I lalo o tulaga masani faʻaogaina, o le drone e alu aʻe i le maualuga o le 10 mita ma faʻamaumau le mamao S1 faʻaalia i luga o le pule ile taimi nei;

E lele fa'alava le drone i le saoasaoa maualuga mo le 10 sekone, ma fa'amaumau le mamao S2 o lo'o fa'aalia i le pule i le taimi nei;

Fa'atatau le saoasaoa maualuga o le va'alele fa'alava e tusa ai ma fua fa'atatau (1).

Fuafua 1: V=(S2-S1)/10
Manatua: V o le maualuga maualuga o le saoasaoa o vaalele, i mita i le sekone (m/s); S1 o le mamao muamua o loʻo faʻaalia i luga o le pule, i mita (m); S2 o le mamao mulimuli lea o lo'o fa'aalia i luga o le pule, i mita (m).

Su'esu'ega maualuga maualuga o vaalele

I lalo o tulaga masani faʻaogaina, o le drone e alu aʻe i le maualuga o le 10 mita ma faʻamaumau le maualuga H1 faʻaalia i luga o le pule ile taimi nei;

Ona laina lea o le maualuga ma faamaumau le maualuga H2 o loʻo faʻaalia i luga o le pule ile taimi nei;

Fa'atatau le maualuga maualuga o le va'alele e tusa ai ma fua fa'atatau (2).

Fuafua 2: H=H2-H1
Manatua: O le H o le maualuga maualuga o le vaalele o le drone, i mita (m); H1 o le maualuga muamua o le vaalele o loʻo faʻaalia i luga o le pule, i mita (m); H2 o le maualuga mulimuli o le vaalele o loʻo faʻaalia i luga o le pule, i mita (m).

2

Su'ega maualuga o le ola maa

Fa'aaoga se maa ua uma ona fa'atumu mo le su'esu'ega, sii i luga le drone i le maualuga o le 5 mita ma fa'afefe, fa'aoga se uati taofi e amata ai le taimi, ma taofi le taimi pe a otometi le alu ifo o le drone. O le taimi fa'amauina o le maualuga o le ola maa.

Su'esu'ega ole va'alele

O le mamao o le vaalele o loʻo faʻaalia i luga o le puʻeina puʻeina e faʻatatau i le mamao o le vaalele a le drone mai le faʻalauiloaina e toe foʻi mai. Ole fua ole va'alele ole mamao ole va'alele o lo'o fa'amauina ile fa'atonu e vaevaeina ile 2.

asiasiga auala vaalele

Tusi se li'o e 2m le lautele i luga o le eleele; sii i luga le drone mai le li'o i le 10 mita ma fa'ae'e mo le 15 minute. Mata'itu pe sili atu i luga ole li'o le tu'u sa'o o le drone i le taimi e fa'ae'e ai. Afai e le sili atu i luga ole li'o le tulaga fa'ata'atia, o le sa'o sa'o o le ala fa'alava ole ≤1m; sii i luga le drone i le maualuga o le 50 mita ona fa'ae'e lea mo le 10 minute, ma fa'amaumau le maualuga ma le maualalo maualuga o lo'o fa'aalia i luga o le pule i le taimi o le fa'afefe. O le tau o le maualuga e lua e toese le maualuga pe a faʻafefe o le saʻo saʻo o le auala e faʻatonutonu ai. Ole sa'o lelei ole fa'atonutonu ole ala e tatau ona <10m.

Su'ega mamao fa'atonutonu mamao

O lona uiga, e mafai ona e siaki i luga o le komepiuta poʻo le APP o loʻo lele le drone i le mamao na faʻamaonia e le tagata faʻatautaia, ma e tatau ona e pulea le vaalele a le drone e ala i le komepiuta / APP.

3

Su'ega tetee matagi

Manaoga: E masani ona alu ese, tulaueleele ma lele i matagi e le itiiti ifo i le tulaga 6.

Su'esu'ega sa'o o le tulaga

O le tulaga saʻo o drones e faʻalagolago i tekinolosi, ma o le tele o le saʻo e mafai ona ausia e drones eseese o le a eseese. Suʻega e tusa ai ma le tulaga galue o le masini ma le saʻo saʻo o loʻo faʻailogaina i luga o le oloa.

Tu'usa'o: ± 0.1m (pe a fa'agasolo le tulaga va'aia); ± 0.5m (pe a galue GPS masani);

Fa'asagaga: ± 0.3m (pe a fa'agasolo le tulaga va'aia); ± 1.5m (pe a galue GPS masani);

Su'ega fa'alumaina

Va'ai ile auala ole asiasiga ua fa'amaoti ile GB16796-2009 Fuaiupu 5.4.4.1. A'o ki le ki o le paoa, fa'aaoga se 500 V DC voltage i le va o le paoa o lo'o sau ma vaega u'amea fa'aalia o le fale mo le 5 sekone ma fua vave le puipuiga o le insulation. Afai o le atigi e leai ni vaega ta'avale, e tatau ona ufiufi le atigi o le masini i se vaega o le u'amea u'amea, ma e tatau ona fuaina le puipuiga o le fa'a'ese'esega i le va o le ta'avale u'amea ma le mea e tu'u ai le eletise. E tatau ona ≥5MΩ le fua fa'atatau o le fa'alumaina.

4

Su'ega malosi eletise

Faʻatatau i le metotia o suʻega o loʻo faʻamaonia mai i le GB16796-2009 fuaiupu 5.4.3, o le suʻega o le eletise i le va o le eletise ma vaega uʻamea faʻaalia o le pusa e tatau ona mafai ona tatalia le voltage AC ua faʻamaonia i le tulaga masani, lea e tumau mo le 1 minute. E le tatau ona i ai se malepe poʻo se faʻailoga.

Siaki fa'atuatuaina

O le taimi faigaluega aʻo leʻi faʻaleagaina muamua e ≥ 2 itula, e tele suʻesuʻega toe faʻatagaina, ma taimi taʻitasi suʻega e le itiiti ifo i le 15 minute.

Su'ega maualuga ma maualalo le vevela

Talu ai o tulaga tau le siosiomaga lea e faagaoioia ai drones e masani ona fesuisuiai ma faigata, ma o vaalele taʻitasi e iai le malosi eseese e pulea ai le faʻaogaina o le eletise i totonu ma le vevela, e iʻu ai i le faʻaogaina o meafaigaluega a le vaalele i le vevela eseese, ina ia faʻafeiloaʻi Mo le tele poʻo le gaioiga. manaʻoga i lalo o tulaga faʻapitoa, vaʻalele asiasiga i lalo o tulaga maualuga ma maualalo vevela e manaʻomia. O le maualuga ma le maualalo o le suʻega o le vevela o drones e manaʻomia ai le faʻaogaina o mea faigaluega.

Su'ega o le vevela

Va'ai ile metotia su'ega o lo'o fa'amaoti mai ile fuaiupu 5.6.2.1 ole GB16796-2009. I lalo o tulaga masani o galuega, fa'aaoga se fua vevela po'o so'o se auala talafeagai e fua ai le vevela o le luga pe a uma le 4 itula o le taotoga. O le maualuga o le vevela o vaega avanoa e le tatau ona sili atu i le tau faʻamaonia i lalo o tulaga masani o galuega ile Laulau 2 o GB8898-2011.

5

Su'ega maualalo o le vevela

E tusa ai ma le metotia o suʻega o loʻo faʻamaonia i le GB / T 2423.1-2008, o le drone na tuʻuina i totonu o le pusa faʻataʻitaʻiga o le siosiomaga i le vevela o (-25 ± 2) ° C ma se taimi suʻega o 16 itula. A maeʻa le suʻega ma toe faʻaleleia i lalo o tulaga masani o le ea mo le 2 itula, e tatau ona mafai e le drone ona galue masani.

Su'ega vibration

E tusa ai ma le auala o asiasiga o loʻo faʻamaonia i le GB/T2423.10-2008:

O le drone o loʻo i se tulaga e le o galue ma e leʻi faʻapipiʻiina;

Fa'asologa o taimi: 10Hz ~ 150Hz;

Feso'ota'iga fa'asolosolo: 60Hz;

f<60Hz, amplitude tumau 0.075mm;

f>60Hz, fa'avavevave faifaipea 9.8m/s2 (1g);

Ta'iala ta'itasi;

Ole numera o ta'amilosaga su'esu'e ile axis e l0.

Ole asiasiga e tatau ona faia ile pito i lalo ole drone ma ole taimi ole asiasiga ole 15 minute. A maeʻa le asiasiga, e le tatau ona i ai se faʻaleagaina o foliga vaaia o le drone ma mafai ona galue masani.

Su'ega pa'u

Ole su'ega pa'u ole su'ega masani lea e mana'omia ona fai e le tele o oloa ile taimi nei. I le tasi itu, o le siakiina pe mafai e le afifiina o le oloa drone ona puipuia lelei le oloa lava ia ina ia mautinoa le saogalemu o felauaiga; i le isi itu, o le mea moni o meafaigaluega a le vaalele. faatuatuaina.

6

suega mamafa

I lalo o le maualuga o le faʻaaogaina malosi, o le drone e tuʻuina atu i suʻega faʻamalosi e pei o le faʻalavelave ma le amoina. A maeʻa le suʻega, e manaʻomia e le drone ona faʻaauau pea ona galue masani.

9

suega o le olaga

Fa'atino su'ega o le olaga i le drone's gimbal, va'aiga radar, fa'amau mana, fa'amau, ma isi mea, ma o fa'ai'uga o su'ega e tatau ona tausisia tulafono o oloa.

La'ei su'ega tetee

Fa'aaogā le lipine pepa RCA mo su'ega fa'asa'o, ma o fa'ai'uga o su'ega e tatau ona o gatasi ma mana'oga abrasion o lo'o fa'ailogaina i le oloa.

7

O isi su'ega masani

E pei o foliga vaaia, suʻesuʻega afifiina, suʻesuʻega atoa faʻapotopotoga, vaega taua ma suʻesuʻega i totonu, faʻailoga, makaina, suʻesuʻega lolomi, ma isi.

8

Taimi meli: Me-24-2024

Talosaga se Lipoti Fa'ata'ita'i

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.