Tulaga lelei ma faʻatinoga manaʻoga mo pulou saogalemu

1

Ole pulou saogalemu lea o lo'o fa'atau atu ile tatou maketi puipuiga o tagata faigaluega, ma tau e amata mai i le 3-15 yuan. E fetaui ma mana'oga o le lelei o le pulou saogalemu ma le fa'atinoga? GB2811-2019 O pulou puipui o le ulu e manaʻomia ai le faʻaogaina o pulou masani e faʻafefe ai le aʻafiaga, faʻalavelave tuʻi, ma suʻega malosi o le auvae ma faʻafetaui manaoga.

2

Fa'aaogā le samala 5kg pa'u, fa'aa'afia le pulou saogalemu mai le maualuga o le 1 mita, ma le malosi e tu'u atu i le ulu ulu e le tatau ona sili atu i le 4900N. E le tatau ona i ai ni vaega e to'ulu ese mai le atigi pulou. O le ulu o le samala o le hemispherical, ma le radius o le 48mm, faia i le 45 # sila, ma e iai se foliga tutusa ma tutusa. Aisea e le mafai ai ona sili atu i le 4900N?

4900N (Newton) o le iunite o le malosi, lea e tutusa ma le tusa ma le 500 kilokalama o le malosi (kgf).

O le tele o lenei malosi e fai si tele, ma afai e tu'u sa'o i le ulu o se tagata, e ono afaina ai. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o le mamanu mamanu mo pulou saogalemu e manaʻomia e le tatau ona faʻaleagaina i lalo o le malosi o le 4900N e puipuia ai le ulu mai manuʻa.

E mafua ona o le maualuga o le malosi i luga o le tui o le tagata o le 4900N, ma e sili atu i lenei tau malosi e mafai ona oʻo atu ai i manuʻa o le tui faʻatagata poʻo isi aʻafiaga ogaoga. A aunoa ma le puipuiga o se pulou saogalemu, afai o le malosi o le 4900N e faʻaoga saʻo i luga o le ulu o se tagata, e ono mafua ai le gau o le ulupoo, faʻalavelave, poʻo le sili atu ona leaga o le faiʻai, e lamatia ai le ola.

O le mea lea, o pulou saogalemu o mea taua tele mo le puipuia o le tagata lava ia i totonu o le siosiomaga o galuega, aemaise lava i tulaga o loʻo i ai se lamatiaga o mea e pa'ū.

Ina ia malamalama atili i le tele o le malosi o le 4900N, e mafai ona faʻatusatusa i le faʻaliliuina o iunite o le malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, 1 Newton e tusa ma le 0.102 kilokalama malosi.

O le 4900N la e tutusa ma le 500 kilokalama o le malosi, lea e tutusa ma le kalave o le afa tone (500 kilokalama) mea.

I se aotelega, o le 4900N o se malosi tele, afai e faʻaoga saʻo i le ulu o se tagata, e mafai ona mafua ai ni manuʻa oti. O le mea fo'i lea e mana'omia ai le fa'atumauina o fa'atonuga o pulou puipui e fa'amautinoa ai e mafai ona latou puipuia le saogalemu o le tagata o lo'o ofuina pe a o'o i fa'alavelave fa'apenei.

3

Fa'aaoga se samala u'amea e 3kg le mamafa e pa'u fua ai ma tu'i le pulou puipui mai le maualuga o le 1 mita. E le tatau ona pa'i le uamea i luga o le ulu, ma le atigi pulou e le tatau ona i ai ni fasi mea e pa'u ese. O le uamea uamea e faia i le 45 # sila ma le mamafa 3kg. O le vaega tu'i o lo'o i ai le pito o le 60 °, o le radius pito o le cone o le 0.5mm, o le umi o le 40mm, o le maualuga maualuga o le 28mm, ma le maaa o le HRC45.

4

O le tau o le malosi pe a faʻaleagaina le auvae i le faʻataʻitaʻiga malosi o le suʻesuʻeina o le aʻafiaga ma le suʻega tetee e tatau ona i le va o le 150N ma le 250N. O pulou saogalemu faʻapitoa e manaʻomia foʻi manaʻoga faʻapitoa faʻatinoga: faʻamalosi i tua

5

Tuu le pulou saogalemu i le itu i le va o papatusi mafolafola e lua, faatasi ai ma le laumei fafo ma latalata i le ipu pe a mafai: o le masini suʻega e faʻaaogaina le mamafa i le pulou saogalemu e ala i le ipu, ma le maualuga o le deformation e le tatau ona sili atu i le 40mm, e tatau ona toe faʻaleagaina. e le sili atu i le 15mm, ma e le tatau ona i ai ni otaota e to'ulu mai le atigi pulou.

6

O le fa'asu'a afi afi methane fa'apisinisi e fa'asalaina ai se mumu lanumoana ma le umi o le 50mm. O le afi e galue i luga o le atigi pulou mo le 10 sekone ma le taimi faʻafefe e le tatau ona sili atu i le 5 sekone. E le tatau ona mu le atigi pulou.

E le gata i lea, o loʻo i ai manaʻoga mo le maualalo o le vevela, faʻafefe maualuga le vevela, faʻaogaina o le eletise eletise, faʻataʻitaʻiga anti-static, ma le teteʻe atu i le uʻamea uʻamea.


Taimi meli: Aukuso-21-2024

Talosaga mo se Lipoti Faataitai

Tuu lau talosaga e maua ai se lipoti.